Om Kokstad

Om Kokstad

Kokstad er ikke bare regionens største, viktigste og mest tilgjengelige næringsområde. Området er også i kraftig videreutvikling til et stadig mer attraktivt sted å bo, handle og oppleve. Kokstad vil i årene fremover huse mange nye innbyggere, flere kaféer, grønne uteområder og aktiviteter – og tiltrekke enda flere ansatte, virksomheter, beboere og besøkende.

På Kokstad er det tre bybanestopp og svært gode veiforbindelser for bil, buss og sykkel. Området er også tilrettelagt for ytterligere utbygging og videreutvikling. Her reiser stadig flere bygg seg for å huse virksomheter, handel, ansatte og beboere.

Sol

Viktig

Regionens største næringsområde, med høy verdiskapning, mange arbeidsplasser og gode forutsetninger for videre utvikling og vekst.

Sol

Tilgjengelig

Kort reisetid, ved bybanen og flyplassen – og stadig bedre vei- og sykkelforbindelser.

Sol

Allsidig

Attraktiv og foretrukket lokasjon for mange ulike aktører innenfor blant annet bil, kontor, logistikk, industri, handel og service.

JPR Kokstad-122

Næringsliv og arbeidsplasser

Kokstad er et viktig næringsområde for verdiskapning og sysselsetting i regionen. Her jobber rundt 10 000 ansatte i 350 virksomheter, fra internasjonale storvirksomheter til lokale små og mellomstore bedrifter i nærmest alle bransjer.

På Kokstad er det kunnskap fra a til å. Her finner du dyktige folk som kan sveise, programmere, subsea-modellere, brygge øl, utvikle algoritmer, skifte frontrute, kjøre truck og mye mer. Og det er kort vei til kunder, leverandører og samarbeidspartnere.

Kokstad tiltrekker seg ikke bare virksomheter og ansatte på grunn kortere reisetid, bedre kollektivtilbud og spennende jobbmuligheter. Men også fordi området får et stadig bedre aktivitets- og servicetilbud i og utenfor arbeidstid. Her kan du for eksempel ta med en kunde på en god lunsj, trene eller handle før du reiser hjem fra jobb.

JPR Kokstad-112

Handel og aktiviteter

Kokstad er langt mer enn et arbeidssted. Det er også en lokasjon for handel, aktivitet og opplevelser. Her kan du kjøpe bil, spise et godt måltid, bowle, klatre eller handle byggevarer til ditt oppussingsprosjekt. For å nevne noe.

Kokstad er også regionens største senter for bilhandel og -virksomhet og denne posisjonen forsterkes nå ytterligere. Stadig flere bilaktører etablerer seg på Kokstad, eksempelvis Bertel O. Steen og Porsche Center i nyoppførte og toppmoderne bilanlegg.

Kokstad_stasjon_oversikt_2

Bo på Kokstad

Kokstad er i kraftig utvikling og vil i årene som kommer huse mange nye innbyggere, kaféer, grønne uteområder og aktiviteter. Området er allment kjent som bergenregionens største næringsområde, men stadig flere vil også oppdage Kokstad som et attraktivt sted å bo, handle og oppleve. Med bolig på Kokstad har du umiddelbar nærhet til arbeidsliv, servicefasiliteter og kollektivtilbud.

JPR Kokstad screenshots-100

Beliggenhet og tilgjengelighet

Kokstad ligger i hjertet av Ytrebygda, en av regionens raskest voksende bydeler, og er omgitt av boligområder. Og stadig bedre tilgjengelighet gjør det enda mer attraktivt å drive virksomhet, jobbe og handle her.

Bybanen har tre stoppesteder på Kokstad, og veiforbindelser for bil, buss og sykkel får nye løft. Eksempelvis har bedre veiinfrastruktur gjort Kokstad enda mer tilgjengelig for den befolkningstette aksen mellom Kokstad og Bergen sentrum. Og den kommende veien til Os fra Rådal/Lagunen vil bidra til redusert reisetid for mange.

Kokstad har også Bergen lufthavn som nærmeste nabo, praktisk hvis du for eksempel skal på en jobbreise i inn- eller utland eller får besøk av en kunde.

Se Bybanens stoppesteder og ruter i sanntid her.

Om Kokstad-samarbeidet

Kokstad-samarbeidet driver langsiktig omdømmebygging av området som attraktiv lokasjon for næringsliv, boliger, handel og aktiviteter. Deltakere i samarbeidet er så langt Brødrene Ulveseth Eiendom, Kokstad Næringspark, Stadsporten, Frydenbø Eiendom/BHG Eiendom, West Coast Invest, Bergensgruppen, Odfjell Eiendom og Zurhaar.